czwartek, 25 kwiecień 2024
WĘDZENIE

WĘDZENIE

Przeczytasz w: 3 - 5 min
Wędzenie na zimno surowych wyrobów peklowanych, takich jak: surowe kiełbasy, szynki, wędliny dojrzewające oraz przetwory podrobowe gotowane, czy też pasztet…
Przeczytasz w: 4 - 8 min
Obróbka surowców rybnych i mięsnych z wykorzystaniem dymu wędzarniczego znana była narodom słowiańskim w X-XII wieku. Wędzenie stało się jednym…
Przeczytasz w: 8 - 16 min
W dymie wędzarniczym poza składnikami pożądanymi, które nadają produktom specyficznych cech sensorycznych, występują również związki o charakterze niekorzystnym, powodujące możliwość…
Przeczytasz w: 6 - 11 min
Wędzenie jest jednym z podstawowych zabiegów technologicznych w przetwórstwie mięsa i ryb. Wpływa ono zarówno na smak, zapach, barwę i…
Przeczytasz w: 4 - 8 min
Wędzenie jest jednym z podstawowych zabiegów technologicznych w produkcji ryb, nadającym charakterystycznego i niepowtarzalnego aromatu i smakowitości. Proces wędzenia wpływa…
Przeczytasz w: 8 - 15 min
 Preparaty dymu wędzarniczego stosuje się w przemyśle mięsnym w celu zapewnienia produktowi finalnemu typowego smaku wędzenia. Dzięki łącznemu wykorzystaniu wysokowartościowego…

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Zapis na newsletter

Zgadzam się na Warunki korzystania

Please publish modules in offcanvas position.