Wydrukuj tę stronę
niedziela, 01 listopad 2020 11:06

ISHIDA ZAPEWNIA JAKOŚĆ PRODUKTÓW MIĘSNYCH

Przeczytasz w: 1 - 2 min

Technologie kontroli rentgenowskiej Ishida i ważenia kontrolnego zapewniają najwyższe standardy jakości produktu i dokładności pakowania w przedsiębiorstwie Myasnoy Dom Borodina (Zakład Mięsny Borodin), jednym z czołowych przetwórców mięsa w obwodzie moskiewskim.

System kontroli rentgenowskiej Ishida IX-GA-4075 i waga kontrolna DACS-G używane są w całej gamie wyrobów wieprzowych Myasnoy Dom Borodina, łącznie dla około 80 produktów, w tym kiełbas, szynek, wędlin i szeregu produktów garmażeryjnych, pakowanych w wiele różnych formatów opakowań, takich jak tacki termoformowane, opakowania typu skinpack, owijane i typu skin on board.

Urządzenia Ishida zostały wybrane przez Myasnoy Dom Borodina po rygorystycznym procesie selekcji i dokładnej analizie sprzętu konkurencji. 

- Miałem doświadczenie ze sprzętem Ishida w firmie z którą wcześniej współpracowałem i uważam tego producenta za jednego z najlepszych dostawców rozwiązań do kontroli jakości żywności” - mówi Roman Khodyrev, dyrektor techniczny Myasnoy Dom Borodina. – Wyniki naszych testów potwierdziły, że Ishida IX zapewnia najwyższy poziom czułości.

System kontroli rentgenowskiej Ishida IX-GA-4075 jest w stanie wykryć szeroką gamę ciał obcych, takich jak stal nierdzewna, aluminium, szkło, muszle, kamienie, guma, gęsty plastik i skorupy o wielkości zaledwie 0,3 mm.

Kluczem do jego doskonałej wydajności jest unikalna technologia GA (Algorytm Genetyczny), która umożliwia szkolenie maszyny w celu łatwiejszego wykrywania określonych zanieczyszczeń, co oznacza, że można ją dostosować do precyzyjnych wymagań wielu różnych produktów, które są poddawane inspekcji.