piątek, 23 październik 2020
MLEKO - PRODUKCJA

MLEKO - PRODUKCJA

Bukiet cech smakowo-zapachowych, charakterystyczny dla poszczególnych typów serów podpuszczkowych dojrzewających, należy do najistotniejszych wyróżników jakości organoleptycznej tej grupy przetworów mleczarskich.
Tradycja produkcji kefiru wywodzi się z Kaukazu, gdzie od setek lat był produkowany w warunkach domowych z mleka krowiego, koziego…
Żywność, która w sposób korzystny oddziałuje na organizm człowieka staje się coraz częstszym wyborem konsumentów. Żywność o takich właściwościach zwana…
Mleko i produkty mleczne należą do artykułów żywnościowych o bardzo bogatych walorach odżywczych, ze względu na różnorodność występujących w nich…
Alergia pokarmowa może być pierwszą kliniczną manifestacją atopii, czyli genetycznie uwarunkowanej skłonności organizmu do nieprawidłowej reakcji na małe dawki alergenów,…
Wyjątkowe walory odżywcze i dietetyczne tłuszczu mlecznego znane są od stuleci. Tłuszcz mleczny ze względu na budowę i skład jest unikatowym składnikiem…
Pojęcie probiotyku pochodzi od greckiego słowa pro-, czyli dla i bios-, czyli życie. Termin ten po raz pierwszy wprowadzili do piśmiennictwa…
Sery twarde, dojrzewające, potoczne zwane żółtymi, dobre są wtedy gdy powstają z najwyższej jakości surowca. Najczęściej otrzymuje się je z…
Jakie masło wziąć? Każdy z nas zadaje sobie to pytanie stojąc przed lodówką sklepową. Kierujemy się przede wszystkim ceną, bo…
Strona 1 z 3

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Newsletter

Najważniejsze informacje Cie nie ominą...

Nie spamujemy, też nie lubimy spamu....

Please publish modules in offcanvas position.