Wyznacza on całkowicie nowe standardy w zakresie wyników pieczenia, obsługi, wzornictwa, wydajności energetycznej i oszczędności jak również możliwości łączenia z innymi sklepowymi piecami piekarniczymi firmy Wiesheu. Standardy, które są tak wysokie, że nowy piec Dibas nawet za dziesięć lat będzie jednym z najlepszych, najwydajniejszych i najnowocześniejszych sklepowych pieców piekarniczych na świecie.
NOWY PIEC DIBAS WYMAGA MNIEJ CENNEGO MIEJSCA
Przy otwieraniu, drzwi po prostu znikają z boku w obudowie i tym samym nie blokują przejścia. Niezależnie od tego czy chodzi o optymalizację dróg, pracę w przejściu lub projektowanie przestrzeni sklepowej: nowy piec zapewnia większą swobodę kształtowania przestrzeni i ruchu podczas codziennej pracy.
NOWY PIEC DIBAS MOŻNA DOWOLNIE ŁĄCZYĆ Z INNYMI PIECAMI
Jako system Vario nowy piec Dibas można indywidualnie, całkowicie zgodnie z potrzebami klienta, zestawiać ze wszystkimi piecami konwekcyjnymi WIESHEU Dibas oraz piecami modułowymi WIESHEU Ebo.
NOWY PIEC DIBAS DOPROWADZA DO PERFEKCJI WYNIKI PIECZENIA
Wyposażony w nową komorę pieczenia o zoptymalizowanym przepływie gorącego powietrza, rewersyjny wentylator z obrotami w prawą i lewą stronę zapewniający zmienny obieg powietrza, kaskadę lub zaparowanie rurowe oraz inteligentne sterowanie klapą tzw. Luft-u czyli dostępem powietrza. Nowy piec Dibas zapewnia doskonałe wyniki pieczenia, które zaostrzają apetyt klientów.
NOWY PIEC DIBAS JEST BARDZO WYDAJNY
Oszczędny w odniesieniu do zużywanej energii, opłacalny poprzez największą niezawodność i bardzo małe nakłady pracy na konserwację podczas bieżącej eksploatacji.
NOWY PIEC DIBAS O ATRAKCYJNYM WYGLĄDZIE
Klienci jedzą wypieki wzrokiem – a od pieca Dibas o nowym wyglądzie nie można wprost oczu oderwać. Zastosowane w nim wzornictwo doskonale trafia w gust klientów.
DRZWI PIECA DIBAS
Znikają w bocznej obudowie pieca, po naciśnięciu przycisku automatycznie lub ręcznie.
HIGNIENICZNA KOMORA PIECZENIA
Bez narożników i krawędzi łatwa do czyszczenia całkowicie automatycznego lub ręcznego.
NOWA KOMORA PIECZENIA
W której panują idealne warunki przepływu gorącego powietrza dla zapewnienia równomiernego wyniku pieczenia.
DOSKONAŁE WYNIKI PIECZENIA
Dzięki zmiennemu obiegowi powietrza, kaskadzie lub zaparowaniu rurowemu oraz inteligentnemu sterowaniu klapy tzw. Luft-u, czyli dopływem i odpływem powietrza.
WIESHEU Polska Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 116
01-304 Warszawa
tel.: +48 22 665 60 21
fax: +48 22 665 60 22
ZAKRES DZIAŁALNOŚCI:
Piece piekarnicze
i cukiernicze
• DIBAS
• MINIMAT
• EUROMAT
• EBO
Piece
konwekcyjno-parowe
• EUROMAT