sobota, 27 kwiecień 2024
czwartek, 15 czerwiec 2023 15:21

XXXXII KONFERENCJA NAUKOWO-TECHNICZNA nt. zrównoważonego zarządzania energią i środowiskiem w przemyśle spożywczym

Przeczytasz w: 2 - 4 min

STOWARZYSZENIE NAUKOWO – TECHNICZNE
„ENERGIA I ŚRODOWISKO W MLECZARSTWIE”

zaprasza na

XXXXII KONFERENCJĘ NAUKOWO-TECHNICZNĄ

nt. ZRÓWNOWAŻONE ZARZĄDZANIE ENERGIĄ I ŚRODOWISKIEM
W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

w terminie 18 – 21 września 2023 r.

Hotel Krasicki**** w Lidzbarku Warmińskim

 

Patronat Honorowy

J.M. Rektor UWM - dr hab. Jerzy A. Przyborowski, prof. UWM

Patronat Naukowy

Wydział Nauk Ekonomicznych i Wydział Nauki o Żywności

Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie

 

GOSPODARZE REGIONALNI:

                gospodarze regionalni

 

PATRONAT MEDIALNY:

 patornat meidlany

            

KOMUNIKAT 1

Zgodnie z wieloletnią już tradycją, Stowarzyszenie Naukowo – Techniczne „Energia i Środowisko w Mleczarstwie” organizuje w dniach 18 – 21 września 2023 roku w Lidzbarku Warmińskim, Hotelu Krasicki**** Konferencję Naukowo-Techniczną nt. „Zrównoważone zarządzanie energią i środowiskiem
w przemyśle spożywczym”.

Rozszerzony w tym roku zakres tematyczny konferencji wynika z faktu, że aktualnie przedsiębiorcy przemysłu spożywczego, bardziej niż kiedykolwiek, podążają drogą transformacji w kierunku spełniania wymagań strategii zrównoważonego rozwoju, w tym polityki energetycznej i klimatycznej. Strategie te są koniecznością, ale również szansą dla przedsiębiorstw do inwestowania w nowe technologie. W praktyce jednak okazuje się, że osiągnięcie równowagi między wynikami finansowymi organizacji a wpływem jej działalności na otoczenie, przy jednoczesnej redukcji negatywnego wpływu działalności firmy na środowisko naturalne, nie jest takie proste w realizacji. W związku z tym celem konferencji będzie wymiana doświadczeń i poglądów oraz integracja środowiska naukowego i praktyków zainteresowanych problematyką zrównoważonego gospodarowania energią i środowiskiem w produkcji żywności. Prezentowane przez firmy korzyści możliwych do zastosowania nowych rozwiązań technologicznych i technicznych  ułatwią realizację strategii „Zrównoważonego Rozwoju” i „Europejskiego Zielonego Ładu” przez polski przemysł spożywczy, w tym głównie branżę mleczarską.

Obrady konferencji nadal będą koncentrować się wokół hasła prof. Janusza Budnego „… łączyć tych, którzy potrzebują z tymi, którzy potrafią …” dlatego w tym roku, merytoryczna jej część odbywać się będzie w trzech sesjach: 1. referaty naukowe, 2. panel dyskusyjny oraz 3. prezentacje przyjaznych dla środowiska i energooszczędnych rozwiązań technicznych przeznaczonych dla sektora produkcji żywności.
Z wdrożonymi oraz oferowanymi nowoczesnymi rozwiązaniami technicznymi na rzecz zrównoważonego gospodarowania energią i środowiskiem, uczestnicy konferencji będą mogli zapoznać się w drugim dniu konferencji u tegorocznych Gospodarzy Regionalnych: w Zakładzie Mleczarskim w Lidzbarku Warmińskim, który jest największym i najdynamiczniej rozwijającym się zakładem w Grupie POLMLEK oraz w firmie ZAMER Pana Zdzisława Żuromskiego, specjalizującej się w instalacjach i produkcji urządzeń energetycznych już od 1988 r.

Do udziału w Konferencji zapraszamy: Prezesów i Dyrektorów przedsiębiorstw przemysłu spożywczego, w tym mleczarskich, ich zastępców, głównych mechaników i energetyków, pracowników firm i instytucji technicznych, właścicieli firm specjalistycznych, pracowników firm projektowych oraz pracowników naukowych, zainteresowanych problematyką zrównoważonego zarządzaniem energią
i środowiskiem.

Prezes Stowarzyszenia

Prof. dr hab. inż. Ryszard Żywica

Przewodnicząca Konferencji

Dr hab. inż. Katarzyna Banach, prof. UWM

Rada Programowa

Przewodnicząca Konferencji  

                                      Dr hab. inż. Katarzyna Banach, prof. UWM

                                      Prof. dr hab. inż. Janusz Budny, przewodniczący w latach 1982-2016

Członkowie komitetu organizacyjnego:

                                      Mgr inż. Marcin Witulski - Prezes Polmlek sp. z o.o.

                                      Mgr inż. Zdzisław Żuromski – Prezes firmy ZAMER

                                                                             

Sekretariat konferencji: Anida Micińska, tel. 698 663 828, e–mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Przewodnicząca konferencji: Katarzyna Banach, tel. 664 012 308

      

W ramach uczestnictwa w konferencji proponujemy:

  • - udział przedstawicieli nauki i firm w obradach i panelu dyskusyjnym,
  • - prezentację referatów naukowych,
  • - prezentację referatów /oferty firm/ dotyczących rozwiązania organizacyjnego, technicznego lub technologicznego, związanego z zrównoważonym zarządzaniem energią i  środowiskiem.
  • - prezentowanie oferty Firmy przy stoisku /w lobby/ w trakcie obrad Konferencji – szczegóły techniczne będą ustalane z hotelem po deklaracji firm.

Nadesłane referaty zostaną umieszczone w materiałach konferencyjnych (elektronicznych),

 

WAŻNE TERMINY i OPŁATY

  Nadsyłanie formularzy zgłoszeniowych, dostępnego na stronie Stowarzyszenia https://snt-eis.pl  

  30 czerwca 2023 r.

  Wniesienie opłaty

  15    lipca 2023 r.

  Nadsyłanie: referatów, kart informacyjnych i oferty firm na e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

  31 sierpnia 2023

 

Opłata konferencyjna – 2 500 zł  

obejmuje koszty: udziału w obradach, zakwaterowanie z wyżywieniem, uroczystą kolację i materiały konferencyjne (w formie elektronicznej).

 

Wpłaty należy dokonać do 15 lipca 2023 r. na  konto:

Stowarzyszenie Naukowo - Techniczne „Energia i środowisko w mleczarstwie”

10-957 Olsztyn, Pl. Cieszyński 1

Bank PKO BP SA12 1020 3541 0000 5102 0011 5055

z dopiskiem: „Konferencja 2023, imię i nazwisko uczestnika/ów”.

Dodatkowymi kosztami są objęte:

  • - zakwaterowanie w pokoju 1-osobowym (ilość ograniczona, decyduje kolejność nadsyłanych zgłoszeń)
  • - kolacja w dniu przyjazdu (18 września 2023 r.)
  • - stoisko wystawiennicze lub prezentacja (referat) z ofertą firmy, które będą rozliczane w recepcji hotelu.

 

Warunki Rezygnacji:

  1. Organizatorzy nie zwracają wpłaty w przypadku rezygnacji po 31 sierpnia 2023 r.
  2. Zwrot kosztów uczestnictwa możliwy będzie po przedłożeniu Organizatorowi informacji
    o rezygnacji z udziału w konferencji, drogą mailową (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.).

Dokładny program Konferencji zostanie przedstawiony w II komunikacie

Skomentuj

Upewnij się, że zostały wprowadzone wszystkie wymagane informacje oznaczone gwiazdką (*). Kod HTML jest niedozwolony.

Najlepsi dostawcy i producenci maszyn, przypraw, chemii przemysłowej i opakowań zamieszczają swoje reklamy na naszych łamach. Firma WOMAT zajmuje się również kompleksową obsługą medialną i reklamową podmiotów gospodarczych. Zapewniamy wykonanie zlecenia - od projektu do ostatecznej realizacji.

Zapis na newsletter

Zgadzam się na Warunki korzystania

Please publish modules in offcanvas position.