MLECZARSKIE TECHNOLOGIE PRODUKCJI
Czynniki wzrostu jako bioaktywne składniki siary oraz mleka
Mleko to niezwykły produkt biologiczny, wytwarzany przez wyspecjalizowane komórki…
Substancje kształtujące bukiet smakowo-zapachowy serów podpuszczkowych dojrzewających
Bukiet cech smakowo-zapachowych, charakterystyczny dla poszczególnych typów serów…
Charakterystyka i właściwości kefiru
Tradycja produkcji kefiru wywodzi się z Kaukazu, gdzie od setek lat był produkowany w…
Właściwości funkcjonalne mlecznych napojów fermentowanych z dodatkami roślinnymi
Żywność, która w sposób korzystny oddziałuje na organizm człowieka staje się coraz…
MLECZARSKIE TECHNOLOGIE PAKOWANIA
Papier i szkło - opakowania do żywności od zawsze
Produkcja opakowań, materiałów opakowaniowych i maszyn pakujących to jedna z największych…
Trendy na rynku opakowań produktów mleczarskich wysokiej jakości
W ostatnich latach obserwuje się dynamiczny rozwój produktów na rynku mleczarskim, które…